Camiel Rodigas wordt fysiek trainer van Callant Tongeren

vrijdag 21 juli 2017

Camiel Rodigas vervangt Martijn Stassen en wordt fysiek trainer van Callant Tongeren.  Martijn heeft om beroepsredenen een stap terug gezet bij Callant Tongeren. 

Martijn Stassen heeft zes jaar lang mee het sportief beleid van Callant Tongeren bepaald.  Hij begon zijn carriére als trainer van de Tongerse junioren, waarmee hij ook Belgisch kampioen werd.  Hij stoomde in die functie ook een aantal jongeren klaar voor de 1ste ploeg.  Nadien kreeg hij op vraag van Jos Schouterden, het fysieke programma voor zijn rekening en zorgde hij ervoor dat onze spelers in topconditie waren. Martijn blijft lid van handbalclub Tongeren, maar zal zich n de komende tijd vooral toeleggen op zijn beroepscarrière.  Callant Tongeren wenst Martijn veel succes, en dankt hem voor zijn jarenlange inzet!

De 27-jarige Camiel Rodigas, geboren in Sittard, neemt de fakkel van Martijn over.

"Handbal is altijd mijn sport geweest. Op mijn 9e ben ik begonnen bij Sittardia en in 2008 is Limburg Lions ontstaan waar ik ook ben gaan spelen. Tot twee jaar geleden heb ik daar gespeeld. De laatste jaren voornamelijk in het tweede team om de jeugd op te leiden. Mijn positie was cirkelloper en dekkingspecialist.

Naast het handballen heb ik gestudeerd aan de sporthogeschool en dan de richting bewegingsdeskundige. Ondertussen werk ik bij Medi Sport in Geleen als instructeur maar ook als fysieke trainer van Handbalschool Geleen. Ik train twee groepen; meisjes jong en jongens oud.

Naast handbal en werk heb ik een andere enorme passie en dat is muziek. Concerten, festivals, vinyl… Ik ga niets uit de weg! Daarbij schrijf ik graag artikelen over muziek op mijn eigen site. 

Het is voor mij allereerst een enorme eer om bij een topploeg als Callant Tongeren te voegen. Kijkende naar mijn ambities is het zonder twijfel een must om ervoor te zorgen dat de spelers, na jarenlang door Martijn te zijn getraind, nu ook weer te blijven prikkelen. De intensiteit zal wellicht wat anders worden want er zullen weer stappen moeten worden gezet op fysiek gebied.
Alle spelers zullen zelf daarin moeten investeren maar ik ben diegene die ervoor moet zorgen dat ze optimaal daarin worden begeleid. Ik kijk er enorm naar uit en heb er heel veel zin in!" aldus Camiel Rodigas

Callant Tongeren is blij met de komst van Camiel, en wenst hem veel succes!

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden