Callant Tongeren stelt ploeg voor

woensdag 6 september 2017

Callant Tongeren is ambitieus

Handbalclub Callant Tongeren hield maandagavond troepenschouw bij kledingpartner Vossen Fashion waar het team werd voorgesteld dat dit seizoen aantreedt in de BENE-League. Miss België Romanie Schotte stelde hoogst persoonlijk de nieuwe uitrusting voor. De BENE-League begint zaterdag. Callant Tongeren neemt het thuis op tegen Volendam.

 

Coach Maurice Canton begint aan zijn tweede seizoen en ook al lijkt het na het vertrek van sterkhouders Nathan Bolaers en Arber Qerimi een overgangsjaar te worden, toch heeft de staf en bestuur ambities. Callant Tongeren won nog nooit de BENE-League en zou die blinde vlek graag van het palmares zien verdwijnen. “Callant Tongeren eindige vorig seizoen 1e in de reguliere competitie” weet Luc Tack, voorzitter van Callant Tongeren. “Helaas konden we die lijn niet doortrekken in de Final Four en eindigden we uiteindelijk als derde. Ook in de nationale competitie grepen we nipt naast de oppergaai. Achilles Bocholt versloeg ons in eigen huis waarna we op bezoek bij Bocholt miraculeus en met prachtig handbal ons terug in de titelrace knokten. In de derde en beslissende wedstrijd trok Achilles Bocholt aan het langste eind en werden ze verdiend kampioen. Ook in de Beker van België moesten we onze meerdere erkennen in Achilles Bocholt. Al bij al werd het een seizoen van net niet.”

In het tussenseizoen verlieten een aantal sterkhouders Tongeren.  Arber Qerimi en Nathan Bolaers ondertekenden in Frankrijk een profcontract, Ben Luyten stopte met handballen en Kai Feldman vertrok naar OCI Lions. “Nick De Kuyper, een Nederlands international, is één van de weinige nieuwe spelers. Hij komt over van Bevo. Callant Tongeren staat gekend als opleidingsclub. Daar ben ik enorm fier op. De jeugd zal ook dit jaar alle kansen krijgen. Aan de coach om er een goed geheel van te maken. Maurice Canton begint straks aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach en wordt ondersteund door Zef  Hamers. Ik heb alle vertrouwen in de staf en ik weet dat zij een goed evenwicht zullen vinden in het inpassen van jongelingen en de ambities van de club. Ik begin straks aan mijn 25e jaar als voorzitter. Een kwarteeuw is niet niks. Ik droom van de BENE-League titel maar ik ben nuchter genoeg om te weten dat je in de best niet te veel pronostikeert. De clichés als vorm van de dag, gespaard blijven van blessures en de nodige dosis geluk zullen ook dit jaar als waarheid aanzien worden. Laat ons ervoor zorgen dat we ons kunnen kwalificeren voor de Final Four. Dat is het eerste doel.”

Peter Callant van Callant Verzekeringen stuurde Miss België Romanie Schotte naar Tongeren om samen met spelers Colin Glesner en Julien Devisch de nieuwe uitrusting voor te stellen. “Callant verzekeringen is de sportiefste makelaar van het land” aldus Johan Cuypers, voorzitter van businessclub 1001. “Sport is de passie van Peter Callant. Ik ben dan ook wat blij te mogen meedelen dat Callant Verzekering zijn contract als naamsponsor met 3 jaar verlengt.”

Callant Tongeren speelt zijn thuiswedstrijden in Sportoase Tongeren, Vrijheidsweg 9 te 3700 Tongeren. Aanstaande zaterdag opent Callant Tongeren de BENE-League thuis tegen het Nederlandse Volendam. De wedstrijd begint om 20.15 u.

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden