Callant Tongeren onderuit tegen Volendam

zondag 10 september 2017

Na ruim anderhalve maand voorbereiding was het zaterdag 9 september eindelijk zover. De eerste Beneleaguewedstrijd van het seizoen stond eindelijk op het programma. Tegenstander van de avond was KRAS Volendam. De Nederlanders hadden vorig weekend al 2 Europese wedstrijden op het programma staan tegen het Macedonische HC Ohrid. Helaas was hun Europese avontuur slechts van korte duur. Volendam was dus vastbesloten om een goede start te nemen in de Beneleague. Maar ook Tongeren heeft opnieuw final-four ambities en ging zich zeker niet zomaar gewonnen geven!

Bij het begin van de wedstrijd werd er aan beide kanten nog vrij onwennig gespeeld. Laag baltempo,  technische fouten en verschillende ballen die naast de goal belandden. Na 8 minuten was de stand nog maar 1-1. Volendam begon te ontwaken en wist plots vlot te scoren. Ze gingen op 2 minuten tijd van 1-1 naar 1-4. Maar Tongeren liet zich niet kennen en vocht terug. Onder impuls van Schepers, Devisch en D’hanis kwam Tongeren terug langszij (6-6). De Beule hield Tongeren nog even langszij (7-7 na 18’). Maar daarna begon de thuisploeg veel slordiger te spelen. Te veel technische fouten, open kansen werden niet meer afgemaakt. Volendam profiteerde optimaal van deze blunders waardoor er werd gerust bij een stand van 9-15.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, zenuwachtig spel met te veel technische fouten in het kamp van Tongeren. Volendam nam de cadeautjes dankbaar aan en timmerde nog wat verder aan zijn voorsprong (11-18 na 35’). De donderpreek van coach Canton had eindelijk effect en Tongeren werd eindelijk wakker. Aanvallend werden er afspraken gemaakt en de doelkansen werden afgewerkt. Verdedigend liep de machine nog regelmatig stroef, waardoor de Eburonen nauwelijks iets aan de achterstand konden doen. Met nog 15 minuten op de klok begon de tijd te dringen voor Tongeren. Devisch en De Beule wisten wat hun te doen stond en zetten de achtervolging in. Ook Meijer en Schepers hielpen de achterstand te verkleinen. Stijnen knalde de 20-24 tegen de netten. Met nog 8 minuten op de klok was alles nog mogelijk, maar 2 goals van Beemsterboer werden de doodsteek voor Tongeren. Eindstand 23-28.

Het jeugdige Tongeren had duidelijk zenuwen voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Maar er is nog geen man overboord. Volgende week is er een nieuwe kans om te laten zien wat onze heren in hun mars hebben. Dan speelt Tongeren  in en tegen Quintus.

 

Speelden voor Tongeren:

Schenk (K), Gillé, Devisch (6), Schepers (5), De Kuyper, Glorieux (1), Stijnen (1), Strauven (3), Barnyak, Gevers, Meijer (2), Bijnens, D’hanis (1), Pallen (K), Von Den Hoff(K) en De Beule (4)

 

Speelden voor Volendam:

Bramanis, Claessens, Zwarthoed, Baijens (4), Kok, Eijlers, Van Schie (1), De Jonge (4), Geus (2), Schellekens, Jacobs, Beemsterboer (7), Van Buren (3), Josef (1), Hinskens (2) en Mrsulja(4)

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden