Callant Tongeren te sterk voor Quintus

zondag 17 september 2017

Op de 2de speeldag van de Bene-League maakte Callant Tongeren de verre verplaatsing naar Kwintsheul.  Op het programma stond Quintus, dat net zoals Tongeren op de eerste speeldag niet wist te winnen.  Voor beide ploegen was het dus belangrijk om 2 punten te pakken, wilde men niet meteen onderaan de rangschikking terecht kommen.  Callant Tongeren toonde zich de betere ploeg en won uiteindelijk met 24-31.

Adam Barnyak pakte zijn eerste speelminuten na een afwezigheid van zes maanden.  Collin Glesner (schouder) bleef nog langs de kant, wellicht komt de linkshandige opnieuw in actie vanaf oktober. 

De beginfase was zeer hectisch, beide ploegen renden op en af en van structuur in aanval was er weinig te merken.  De meegereisde supporters maakt zich op voor een avondje werkhandbal – en dat werd het ook.  De inzet die de Eburonen brachten was enorm!  Uiteindelijk kreeg Callant Tongeren na 15’ de wedstrijd onder controle (6-9).  Via de vlot scorende De Beule en Meijer werd er gerust bij 11-16.

In de tweede wedstrijdhelft controleerde Tongeren en scoorden beide ploegen om de beurt.  Quintus kwam nog even opzetten na 45’ (18-21), maar meer dan een opflakkering van de thuisploeg was het niet.  Een verdienstelijke thuisploeg bleef strijden tot het laatste fluitsignaal, maar moest uiteindelijk zijn meerdere herkennen in Callant Tongeren.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hurry Up op het menu.  Opnieuw een moeilijke verplaatsing, met de overwinning tegen Quintus kan Tongeren vol vertrouwen naar Hurry Up trekken.

 

Speelden voor Tongeren

Schenk (K), Gillé, Devisch (4), Schepers (1), De Kuyper(5), Glorieux (2), Stijnen , Strauven (2), Barnyak, Gevers, Meijer (11), Bijnens, D’hanis (2), Pallen (K), De Beule (4)

Alle nieuws
Baloise Actov fitness provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden