Callant Tongeren haalt volle buit bij Hurry Up

zondag 24 september 2017

Callant Tongeren reisde zaterdag af  naar Zwartemeeer voor de wedstrijd tegen JMS Hurry Up. De verste verplaatsing van de competitie was meteen ook een zeer moeilijke, want winnen in Zwartemeer is weinigen gegeven. 

De Eburonen deden er goed aan om te winnen, om alzo de rol met de top vier niet te moeten lossen. En dat deed Tongeren ook, eindstand 22-31.  In een zeer goede wedstrijd liet Tongeren zien waartoe het in staat is, via snel en verzorgd handbal werd de tegenstander in de tweede helft overklast.  

Callant Tongeren kon opnieuw op Colin Glesner rekenen die na een schouderoperatie opnieuw van de partij was, Glesner bekroonde zijn wederoptreden met 6 doelpunten.

De eindstand laat vermoeden dat het een gemakkelijke avond is geweest voor Callant Tongeren, maar niets is minder waar.  Vanaf de 1ste minuut nam de thuisploeg het heft in handen en was Tongeren op achtervolgen aangewezen.  Bij een 4-1 vond coach Canton het nodig om een eerste time-out te vragen en de troepen aan te manen om de rol niet te lossen.  Hurry Up daarentegen stoomde echter door naar 9-5 (15’), Tongeren bleef in die periode koelbloedig en kon nog voor de rust via Glorieux milderen tot 14-11.

In de tweede helft namen de bezoekers meteen het commando over, vanuit een ijzersterke verdediging wist Tongeren enkele rake prikken uit te delen – Hurry Up stond erbij en keek ernaar.  In de  45’ was het dan zover, via Meijer kwamen de Eburonen voor het eerst op voorsprong, 19-20.  De Kuyper en Glesner dikten de voorsprong aan, 20 -024 (50’).  En toen kwam de machine echt op gang, en stond er geen maat meer op de bezoekers.

Al bij al een belangrijke zege en 2 gouden punten voor Callant Tongeren, waardoor de  aansluiting met de top twee Bocholt en Lions blijft.  Volgende week staat de topper thuis tegen OCI LIONS op het programma.  Het is tevens ook de laatste wedstrijd die Jeroen De Beule voor Callant Tongeren speelt, De Beule verhuist naar het  Franse Sélestat waar hij een profcontract ondertekende tot het einde van het seizoen.

 

Speelden voor Tongeren:

Schenk (K), Gillé, Devisch (3), Schepers, De Kuyper (4), Glorieux (5), Stijnen, Strauven (1), Barnyak, Gevers, Meijer (8), D’hanis, Glesner (6), Von Den Hoff (K) en De Beule (4)

Alle nieuws
Baloise Actov fitness provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden