Callant Tongeren verliest nipt van OCI Lions (25-27)

zondag 1 oktober 2017

Callant Tongeren moet nipt de duimen leggen in de topper tegen  OCI Lions, en neemt afscheid van Jeroen De Beule.  De Beule wordt prof in Frankrijk en werd in zijn laatste wedstrijd door het talrijk opgekomen publiek uitgewuifd.

 

30 september stond al geruime tijd aangeduid bij vele Tongerse fans. Enerzijds door de topper tegen OCI Lions, anderzijds was 30 september de (voorlopig) laatste wedstrijd van Jeroen De Beule in het shirt van Callant Tongeren. Jeroen vertrekt volgende week naar het Franse Selestat om daar profhandballer te worden. Maar eerst nog een laatste keer knallen voor Callant Tongeren!

Zowel Tongeren als Lions begonnen zeer gedreven aan de wedstrijd. Het wedstrijdtempo lag zeer hoog en langs beide kanten werd er vlot gescoord. Na 12 minuten spelen (6-6) begon Tongeren meer en meer technische fouten te maken. Lions op hun beurt profiteerde optimaal van deze missers om een eerste keer een kloof te slaan. Op 10 minuten tijd zetten de Nederlanders een verschil van 4 punten op het bord (8-12). Dankzij een time-out van coach Canton werden onze Eburonen terug bij de les geroepen, waarna De Beule nogmaals liet zien waarom hij naar Frankrijk mag gaan. Met 2 goals op rij zette hij de achtervolging in, waarna ook Strauven en Meijer hielpen de achterstand te verkleinen. In de slotseconden van de eerste helft knalde Strauven de 14-14 tegen de netten en zorgde ervoor dat Tongeren en Lions gingen rusten bij een gelijk spel.

Onder impuls van Strauven en De Beule startte de tweede helft fantastisch voor Tongeren. Na nog geen 3 minuten in de tweede helft had de thuisploeg een kleine kloof geslagen. Maar de vreugde was slechts van korte duur. Lions kwam terug en had niet al te veel moeite met de achterstand. Na 40 minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht bij een 18-18 stand. Een nieuwe kloof maken zat er bij beide ploegen niet meer in, waardoor we de laatste 5 minuten ingingen met nog steeds een gelijke stand (24-24). Ook even erbij vermelden dat ondertussen Stavast van Lions rechtstreeks rood kreeg voor het gooien op het gezicht van Schenk vanop de 7m. Meijer knalde op 3 minuten van het einde de 25-24 tegen de netten. Tongeren begon al stiekem te dromen van een stunt. Maar in plaats van een stunt werd het een koude douche. Door enkele technische- en communicatiefoutjes wisten onze Noorderburen nog 3 maal te scoren. Tongeren kon geen weerwerk meer bieden en verloor deze spannende wedstrijd in de slotminuten. Eindstand 25-27!

Een jammere zaak voor Tongeren, dat terug zakt naar de 5de plaats. Door de overwinning blijft OCI Lions samen met Bocholt de rankschikking aanvoeren met het maximum van de punten.
Volgende week moeten onze heren opnieuw naar Nederland, en ditmaal naar Targos Bevo, de nummer 4 in het klassement. Het belooft zeker een spannende wedstrijd te worden, waarbij Tongeren elke steun kan gebruiken. Kom daarom met zijn allen naar Bevo om ons te steunen. Ook Fanseat zal de wedstrijd live uitzenden!

Speelden voor Tongeren:
Schenk (K), Gillé, Devisch (2), Schepers (6), De Kuyper (1), Glorieux, Stijnen, Strauven (6), Barnyak, Gevers, Meijer (4), Bijnens, D’hanis, Pallen (K), De Beule (5) en Glenser (1)

 

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden