Bevo te sterk voor Callant Tongeren

zondag 28 januari 2018

Callant Tongeren kan thuis niet winnen van Bevo 20-34.  Tongeren mist daarmee de kans om de kloof met Sporting Nelo te halveren.  Nelo verloor van Quintus, het verschil blijft dus vier punten Mathematisch is een plaats bij de vier beste Belgische ploegen, hetgeen recht geeft op deelname aan de play-offs, nog mogelijk.  Sasja verloor van Hasselt zodat de Eburonen twee punten voorblijven op de Antwerpenaars.

Tongeren startte  zonder De Kuyper en Glesner, beiden gekwetst.  De thuisploeg kwam het best uit de startblokken (3-0).  De Nederlanders waren echter niet onder de indruk en klampten aan.  Tongeren van zijn kant stond goed te verdedigen, maar kon in aanval niet voldoende druk ontwikkelen daarenboven waren de shots te zwak om de keeper van Bevo in de problemen te brengen.  Na 15’ zorgde Bevo voor een kloof van 3 doelpunten (5-8).  Voor de rust beperkte Tongeren de schade (11-13), maar kreeg geen grip op de wedstrijd.

In de 2de helft hield Bevo het tempo hoog, en kwam de Tongerse vedediging meer en meer in de problemen.  De bezoekers liepen uit via Jeroen Vanderbeucken, die zeven doelpunten scoorde in het eerste kwartier van de 2de helft. Stand na 45’ was dan ook 14-22.  Wedstrijd gespeeld, want Tongeren vond in aanval geen oplossingen.

Volgende week donderdag 1 februari – 20u45,  staat reeds de volgende wedstrijd op het programma in en tegen Visé. 

Speelden voor Tongeren:
Schenk (K), Gillé (1), Tack , Devisch (1), Schepers, Glorieux (2), Stijnen, Strauven (3), Barnyak (3), Gevers, Meijer (7), Bijnens, D’hanis (2), Van den Hoff (K),

Alle nieuws
Baloise Actov fitness provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden