Callant Tongeren heeft eerste thuisoverwinning beet

zondag 11 maart 2018

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stonden de twee play-off 2 kandidaten tegenover elkaar. Een wedstrijd met als enige inzet het thuisvoordeel in de eerste confrontatie.

Het was nog koffiedik kijken of beide ploegen er vol voor zouden gaan, of dat ze met de handrem op zouden spelen met het oog op de play-off 2.

Sasja begon goed aan de wedstrijd en binnen de 3 minuten stond het 1-3. Tongeren liet Sasja begaan en pas na 10 minuten schoten onze Eburonen wakker. Met doelpunten van Gillé, Meijer, Devisch en D’Hanis werd de achterstand omgezet in een voorsprong (7-6). De Antwerpenaren probeerden nog even om een voorsprong op te bouwen, maar al gauw zorgden de Eburonen ervoor dat de bordjes terug in het voordeel van Tongeren hingen. Met nog 5 minuten op de klok leidde de thuisploeg opnieuw met 2doelpunten. In de slotfase van de eerste helft diepte Tongeren de voorsprong nog uit naar 6 punten dankzij De Kuyper en 3 goals van Strauven. Ruststand 15-9.

Aan het begin van de tweede helft hielden beide ploegen elkaar nog even in evenwicht, maar al gauw kwam Tongeren terug op hetzelfde niveau van de eerste helft. Devisch, D’Hanis en Meijer vergrootten de voorsprong naar 9 goals. Na 40 minuten is het 23-14. Tongeren neemt 5 minuten de tijd om even op adem te komen. Sasja aan de andere kant slaagt er niet in om van dit rustmoment gebruik te maken om de achterstand te verkleinen. Eens op adem slaat de Tongerse doelpuntenmachine terug op gang. Meijer zet voor het eerst een voorsprong van 10 doelpunten op het bord. (26-16) Ook De Kuyper en Gillé nemen hun verantwoordelijkheid en zetten zelfs even een verschil van maar liefst 14 goals (31-17) op het scorebord. In de slotfase weet Sasja de achterstand nog een beetje te verkleinen. Uiteindelijk wordt er afgefloten bij een score van 33-20.

Op de slotdag van de Beneleague heeft Tongeren dan toch zijn eerste thuisoverwinning beet! Ook laat het zien dat het ondanks het mindere seizoen toch niet meteen afgeschreven mag worden. Deze overwinning levert tevens een psychologisch voordeel op. Een dikwijls onderschatte factor die vaak het verschil maakt in spannende en belangrijke wedstrijden.

 

Speelden voor Tongeren:
Schenk (K), Gillé (3), Tack, Devisch (4), Schepers, De Kuyper (4), Glorieux (3), Stijnen, Strauven (6), Barnyak, Gevers, Meijer (10), Bijnens, D’Hanis (3), Von Den Hoff (K) en Pallen (K)

Speelden voor Sasja:
Kostic (2), Barbaric (2), Vandewoestyne, Jacobs, Bertels (1), Roelants (4), Tewissen, Theyssens, Lamberigts (2), Luypaert, Salmi, Rola (7), Soetaert (2), Matthys, Vanransbeek en Dias

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden