Callant Tongeren haalt volle buit in Atomix.

zondag 1 april 2018

Dit weekend stond de 2de wedstrijd van play-off 2 op het programma, Callant Tongeren trok naar Atomix.  Een moeilijke verplaatsing zou blijken, Atomix behaalde iet wat verrassend in zijn 1ste wedstrijd een overwinning tegen Doornik.

Atomix, met  veel enthousiasme en werklust,  maakte het Tongeren bijzonder moeilijk.  Het duurde tot minuut tien (3-4) vooraleer de Eburonen grip kregen op de wedstrijd.  Tongeren bouwde stilaan een voorsprong van 5 doelpunten uit  5-10 na 25 minuten.  Enkele Tongerse gemiste open  kansen in de laatste minuten van de eerste helft en een sterke De Vis (6) van Atomix zorgden ervoor dat de gastheren in de wedstrijd bleven – rust 8-11.

In het begin van de tweede helft verzuimden de bezoekers om de voorsprong verder uit te bouwen en was het opnieuw De Vis die met zijn afstandschoten Atomix langszij bracht 12-12.  Tongeren daarentegen kreeg de aanval niet op punt en moest toezien hoe de tegenstander in het kielzog bleef van de Eburonen 18-20 na 50’.  Het publiek maakte zich stilaan op voor een spannende eindfase.  Ondanks aandringen van Atomix, en een zwaar eindoffensief bleef Callant Tongeren ijzig kalm en kwam niet meer in de problemen. Eindstand 22-25.

Twee zeer belangrijke punten voor Callant Tongeren in de strijd om het behoud in de Bene-League.  Sasja ging winnen in Doornik, waardoor Callant Tongeren (3) en Sasja (3) de eerste plaats delen, gevolgd door Atomix (2) en Doornik (0).

Volgende wedstrijd ontvangt Tongeren Doornik in eigen sprothal, opnieuw een  wedstrijd die moet gewonnen worden , bij winst zetten de Eburonen een belangrijke stap richting Bene-League.

Speelden voor Tongeren:

Schenk (K), Gillé, Tack (3), Devisch (3), Schepers (1), De Kuyper (6), Glorieux (3), Stijnen, Strauven (2), Barnyak (1), Gevers, Meijer (4), Bijnens, d’Hanis (2), Pallen  (K)

Scoorden voor Atomix

Claes (3), De Vis (12), Hellemans (1), Rojc (1), Schroven (3), Smeijers (2)

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden